Info

KLIMMUUR OLYMPIA

De eerste indoor klimhal van Limburg, beschikt over 1000m2 klimoppervlakte. 30 Touwen, een 100 tal uitgestippelde klimroutes en 10000 grepen zorgen ervoor dat zowel beginnende als gevorderde klimmers genoeg uitdagingen krijgen aangeboden. De indoor klimhal met een nokhoogte van 17m waarin klimroutes van maximaal 26 meter kunnen worden uitgezet staat garant voor een dagje onvergetelijk klimplezier.  Personen die het niet zo hoog willen zoeken kunnen in de vernieuwde boulderzaal terecht. Met een hoogte van 4 meter wordt hier zonder touw geklommen, de veiligheid wordt gegarandeerd door een dikke valmat. "Boulderen" is een spectaculaire manier van klimmen. De klimroutes zijn echte puzzels van verschillende niveau's die enkel met een juiste toepassing van kracht en techniekt op te lossen en te beklimmen zijn. Daardoor is een boulderzaal ideaal voor trainingen voor de klimmers om hun techniek verder te ontwikkelen of aan te scherpen.

 

1

Van beginner tot fanatiek klimmer.

Iedereen komt hier aan zijn trekken. Om te klimmen heb je enkel sportkledij en sportschoenen nodig. Beveiligingsmateriaal kan in de klimzaal worden verkregen.

 

 

Klimmen: een sport voor jong en oud.

Muurklimmen is een sport waarbij het volledige lichaam in beweging is. Een goede mix van coördinatie, lenigheid, inzicht en kracht is vereist om de top te behalen. Door variatie in hellingshoek van de klimwand en het gebruik van verschillende vormen van grepen worden de routes technischer of juist fysieker.
Komen klimmen kan op individuele basis of in groepsverband. Bedrijfsfeest, verjaardags- of kinderfeestje, klimmen in schoolverband: contacteer ons, zo maken we van julllie feest of les lichamelijke opvoeding, een onvergetelijk avontuur.

 

Nog geen ervaring met het indoorklimmen?

Geen nood wij helpen je graag op weg. Om alles veilig te laten verlopen wordt er permanent begeleiding voorzien. Onder professionele begeleiding leer je zo hoe je elkaar moet beveiligen. In het door ons ter beschikking gestelde zekermateriaal is doelbewust gekozen voor “veiligheid eerst”. Dubbele inbind musketons en een zelfblokerend zekeringstoestel zorgen ervoor dat zelfs beginners in alle veiligheid hier in een mum van tijd aan de slag kunnen.  Om veiligheidsredenen moeten kinderen onder de 12 jaar vergezeld worden door een volwassene.

Elkaar beveiligen mag vanaf 12 jaar indien voldoende maturiteit.

Zie ook de veiligheidsregels voor klimmen met kinderen onder de rubriek kinderfeestjes !

 

Enkel het aangeboden water is als drank nog toegestaan in de klimzaal en boulderzaal (en andere sportzalen).

Eten en iets anders drinken doe je enkel in de sportlounge.

 

Gratis water aangeboden in alle sportzalen :

- ofwel kan je je waterfles vullen

- ofwel vind je er bekers

 

Sportlounge :

- de loungebar waar een hapje en alcohol-vrije dranken kunnen genuttigd worden.

- het onthaal waar de toegangsbadge tot de verschillende sportzalen te verkrijgen is

- inleveren oude badge of pasje en activeren nieuwe badge

 

Kinesistenpraktijk :

begeleiding bij verschillende sporten en sportblessures

 

Made possible by OneMoreClick & Brouxweb